Webshop

Boek: Opgegroeid in een land dat niet meer bestaat.

€ 24,95
Opgegroeid in een land dat niet meer bestaat.
~ 50 Persoonlijke portretten met herinneringen aan Nederlands-Indië


Na het overlijden van mijn tante Irene in Californië, raakte ik mij ervan bewust dat ik vanuit mijn directe omgeving, niet zomaar iets te horen zou krijgen over het oude Indië. Mijn ouders spraken immers nooit over hun verleden.

Mijn tante had altijd mooie en spannende verhalen. Bijvoorbeeld ook over hoe ze mijn vader kon plagen als klein kind. Hoe stout ze waren, maar ook over de vrijheden die ze ervaarden. Het luxe leven dat ze konden leiden. Maar ook over haar tijd in het kamp, hoe ze naar buiten sloop, om gedroogd vlees ‘deng deng’ uit de voorraad van de kampbewaking te pikken. Nadat ze werd gestoord en snel terug sloop door een hek, haar hand open haalde. Hoe bang ze daarna was, dat ze door haar wond zouden weten dat zij degene was die de deng deng had gepikt.

Hoe was het om op te groeien in Nederlands-Indië? Maar ik wilde ook graag deze mooie mensen fotograferen, gefascineerd door de jeugdige uitstraling die veel Indo's op hun respectabele oude dag hebben behouden. Zouden degenen die in Nederlands-Indië waren opgegroeid wel wat willen vertellen?

Corinne Poleij is een jeugdvriendin van mij, zij schreef ondertussen gedichten. Haar gedichten bundel 'klapperbomen in de moessonwind' is pas uitgebracht door Aquazz en haar kinderboek 'Adina' is speciaal uitgebracht voor Belgische scholen. Zij is de schrijfster van 'Opgegroeid in een land dat niet meer bestaat'....

'Opgegroeid in een land dat niet meer bestaat'... is een Non-profit project van Corinne en ondergetekende. Het boek is ondertussen uitgebracht in eigen beheer van Fotostudio POPpictures.

Dit project is gedaan, met een lach en een traan. Bovendien met veel dankbaarheid, richting de deelnemers, hun gastvrijheid en hun herinnering. Zonder hun zou dit boek er nooit komen.

~ Mary-Ann Struijk


Link naar inkijkexeplaar *klik hier* Versie is ondertussen geredigeerd en 't ontwerp is iets aangepast.


Het boek heeft een stijlvolle softcover en is full-colour gedrukt.

U kunt het boek hier bestellen, maar het ligt ook te koop bij Toko Y-von te Dordrecht, Boekhandel Hyperion en Foodbar CuCu te Zwijndrecht en bij Restaurant the Raffles in Den Haag.